MUĞLA / KÖYCEĞİZ - Pınar İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1988/1989 Eğitim-Öğretim yılında 20 Şubat 1989 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlamıştır.

Okulumuz Köyceğiz İlçesi Çayhisar Köyü Akyaka Mahallesinde hizmete başlamıştır.Adını kurulduğu mahalleden alarak AKYAKA İLKOKULU adıyla kurulmuştur.Okulumuzun açılışından önce mahallemiz öğrencileri köyümüzdeki diğer okul olan KULFAT İLKOKULU'na gitmekteydiler.Kulfat ilkokulunun uzak olması ve mahalle nüfusunun artmasıyla kalabalıklaşan öğrenci mevcudu mahallemizde bir okul yapımına ihtiyaç duyurmuştur.Daha önceleri köy tüzel kişiliği adına kayıtlı 21.500M2 lik okul tarlası içersinde 4 derslikli ve öğretmen lojmanlı bir okul inşaatına başlanmıştır.Okulumuzun inşaatına 1988 yılının ekim ayı içersinde köylülerimiz kendi aralarında imece usulü ile başlamışlar ve daha sonra Devletimizin de katkısı ile tamamlanmıştır.Okulumuzun ilk açılışında 108 öğrenci ve dört öğretmen görev almıştır.Bu gün 2 İdarecisi,  8 kadrolu olmak üzere 10 öğretmen kadrosuna sahip olan okulumuz, ilk eğitim-öğretim yılında 15 öğrenci mezun etmiştir.Okulumuzun bulunduğu Akyaka Mahallesi ve yakınındaki mahalleler Çayhisar Köyünden 1995 yılında ayrılıp Akyaka Mahallesi Köy Merkezi olmuştur.Yeni oluşturulan Köyümüz Pınar Köyü adını almıştır.Okulumuzun adı da Pınar Köyü İlkokulu olarak değiştirilmiştir.1998/1999 Eğitim-Öğretim yılında bazı ilkokulların taşımalı eğitim merkezi ve ilköğretim okulu olmaları ile okulumuzda bu kapsamda PINAR  İLKÖĞRETİM OKULU adıyla eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamış okul binasının karşısındaki 3 odalı köy kalkındırma kooperatifi binasının Milli Eğitime devir edilmesi ile derslik sayımız 7'ye öğretmen lojmanının dersliğe dönüştürülmesi ile de 8 derslikli bir okul olmuştur.Öğrenci sayımızın artmasıyla 2008 yılında prefabrik binamız eklenmiştir. Okulumuzda  toplam 116 öğrenci mevcuttur.Okulumuz öğrencilerinin16'sı taşımalı olup Çayhisar ve mahalleleri, Kavacık ile Pınar Köyün Karayer mahallesinden gelmektedirler.